DELOVI MOTORA


Posedujemo isključivo proverene brendove sa višegodišnjim iskustvom za koje smo sigurni da će zadovoljiti potrebe i zahteve naših korisnika.

Elring Klinger je nemačka kompanija sa dugogodišnjim tradicijom u proizvodnji dihtunga za motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Dokaz najvišeg kvaliteta je to što se njihovi dihtunzi ugrađuju u najpoznatije marke automobila. Napredna tehnologija kao i inovacije su ključ upeha ove kompanije. Rad motora zavisi od dihtung glave bez obzira da li je dizel ili benzinski motor. Erling proizvodi različite komplete dihtunga: set dihtunga poklopca ventila, garnitura menjača, komplet svih dihtunga motora, gornja garnitura, donja garnitura, set gumica ventila itd. Neprestano usavršavanje i inovacije tehnologije za izradu dihtunga motora stavlja Elring kompaniju na sam vrh proizvodjača originalnih delova.

Mahle je počeo sa radom još davne 1920. godine kada su braća Mahle želela da u svojoj maloj radionici proizvode efikasnije i lakše klipove. U početku su nailazili na velike poteškoće, ali kasnije je tržište prihvatilo nove klipove. Izumeli su i uljene filtere, kako bi performanse bile još bolje. Mahle kompanija je među tri najveća dobavljača delova za vozila na svijetu. Mahle trenutno zapošljava oko 64,000 radnika i ima 140 proizvodnih i razvojnih postrojenja na svetu. Ponosni su na njihove razvojne centre u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Indiji, Brazilu i Japanu u kojima radi oko 4,500 stručnjaka koji svojim inovacijama svakodnevno poboljšavaju performanse automobila. Savremenim benzinskim i dizel motorima postigli su ogroman rast u termičkom i mehaničkom opterećenju na klipovima. Mnogi trkački timovi se opredeljuju za Mahle komponenete kao što je Formula1. Mahle pripada grupi od tri najbolja proizvođača širom sveta za: klipne sisteme, komponente cilindra, sistema za ventile, kao i upravljanje vazdušnim i tečnim sistemima. U svaki proizvod Mahle udgrađuje kvalitet što potvrđuje saradnja sa renomiranim proizvođačima automobila.

Corteco je italijanski brend sa tradicijom duzom od sto godina, tačnije osnovana je 1887. godine i preživela je mnote industrijske revolucije. Corteco se proizvodi u Evropi a i van nje na 16. lokacija odakle Corteco distribuira preko 19.000 delova. Najpoznatiji su semerinzi, pored semeringa širok asortiman Corteco obuhvataju: ventili, gumice ventila, dihtunzi, nosači motora, nosači amortizera,kočioni sistem, filteri vazduha i klime.