ELEKTRIKA I ELEKTRONIKA


Posedujemo isključivo proverene brendove sa višegodišnjim iskustvom za koje smo sigurni da će zadovoljiti potrebe i zahteve naših korisnika.

NGK je vodeći japanski proizvođač sa iskustvom dužim od 80. godina. Razvojem tehnike i tehnologije NGK je postao lider u proizvodnji komponenta paljenja i elektronike za automobilsku industriju . Skoro celo evropsko tržište koristi njegove delove pri prvoj ugradnji. NGK je dizajniran prema najrigoroznijim standardima, njegovi proizvodi:
svećice, grejači i lambda sonde, su samo deo njegove proizvodnje koji većina evropskih proizvođača koriste u provoj ugradnji. NGK tehnologija pored proizvodnje svećica za sve vrste automobila, proizvodi i svećice za motocikle, čamce i mnoge druge primene. NGK u svom proizvodnom asortimanu ima preko 1000 različitih tipova svećica. NGK svećica je br. 1 u svetu jer zadovoljava svaki tip najzahtevnijih proizvođačkih specifikacija.

Denso je japanska kompanija koja je nastala 1949. godine odvojivši se od Toyota Motorsa.
Kompanija je odmah počela da se bavi proizvodnjom najrazličitijih delova, danas je jedan od osnovnih elemenata proizvodnje ventila koji su namenjeni zaštiti okoline tj. za manju emisiju štetnih gasova, čime se smanjuje potrošnja goriva. Ovi ventili su ugrađeni u vozila novije proizvodnje. Razvojem tehnike i tehnologije Denso je uveo prve keramičke grejne elemente koji su danas postali standard. Denso koristi kvalitetni platinasti sistem elemenata koji je prekriven staklenim filmom što sprečava kontaminaciju i dovodi do veće pouzdanosti.

Kompanija Beru je vodeći proizvođač u automobilskoj industriji sa stogodišnjim iskustvom. Prate je najnovija dostignuća u razvoju tehnike i tehnologije, kao i izuzetan kvalitet. Lider je u proizvodnji sistema trenutnog pokretanja ISS (Instant Start Sistem) sa odličnim senzorima napona grejača (PSG) u području dizel tehnologije (hladan start). Što se tiče tehnologije paljenja za benzinske motore Beru je jedan od najvećih proizvođača u Evropi. Veliki broj poznatih proizvođača automobila, komercijalnih vozila i motorcikala opremaju svoja vozila originalnim Beru proizvodima koji ispunjavaju visoke standarde. Stogodišnje iskustvo u proizvodnji je rezultat visokog kvaliteta Beru kompanije, koja danas proizvodi vrhunske svećice koje se ugrađuju na preko 45% novih vozila.

Delphi je vodeći svetski proizvođač na tržištu automobilskih rezervnih delova. Nekada je poslovao u sastavu General Motors-a, a danas je samostalna kompanija sa preko 30 tehničkih centara i 200 proizvodnih lokacija u Evropi, Aziji, Severnoj i Južnoj Americi.
Današnji evropski asortiman Delphi kompanije sadrži preko 2000 kataloških brojeva, uključujući spone, kugle, viljuške, ramena, selen blokove i stabilizatore.
Višedecenijsko iskustvo i napredak tehnologije u proizvodnji originalnih auto delova omogućavaju da kompanija Delphi danas ima ponudu rezervnih delova po najvišim svetskim standardima i specifikacijama i kvalitetu jednakim prvoj ugradnji. Nekada su kompaniju napadali za veliko zagađenje prirode, danas kompanija ulaže dosta napora i sredstava i podiže svest zaštiti životne sredine pokušavajući da u mnogim državama u kojima ima svoja postrojenja smanjiti emisiju štetnih gasova, otpadnih voda i drugih načina zagađenja.

Valeo je jedan od vodećih proizvođača rezervnih delova i opreme za motorna vozila, prisutan na svetskom tržištu više od 80 godina. Valeo kompaniju odlikuje stalno ulaganje u inovativnost, kvalitet i pouzdanost. Širok asortiman Valeo proizvoda čine:

  • elektrika (svećice, grejači, kablovi svećica, bobine, elektropodizači prozora, plivajući zamajci)
  • setovi kvačila,
  • kočnice (diskovi, paknovi, pločice),
  • delovi hlađenja/grejanja i klimatizacije (pumpe vode, termostati, hladnjaci, grejači kabine, kompresori),
  • svetlosna signalizacija (farovi, stop lampe, parking senzori),
  • sijalice i filteri (ulja, vazduha, goriva i klime).

Valeo je poznat po proizvodnji dva tipa injektora za benzinske i gasne motore. Valeo je svetski lider u proizvodnji anlasera, alternatora, elektronike i ostalih rezervnih delova.